Login

Register

Login

Register

ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Γεννήθηκα στην Κεφαλονιά το 1958.

Ολοκλήρωσα τις βασικές σπουδές μου στη Ψυχολογία (Maitrise) με ειδίκευση στη κλινική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Paris 8 και στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακό (D.E.A) στην Ψυχογλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Paris 5 Sorbonne με θέματα, τα παράδοξα μηνύματα στην ψυχοθεραπεία και την ανάλυση του λόγου στην ψυχοθεραπεία.

Κατά την διάρκεια των σπουδών μου έκανα διαγνωστικά τεστ και κλινικές συνεντεύξεις στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Sainte Anne στο Παρίσι.

Εκπαιδεύτηκα στην Οικογενειακή θεραπεία στο C.E.R.F (Paris) υπό την εποπτεία του Dr. J. Miermont.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας έκανα επιλογή εφέδρων αξιωματικών.

Ήμουν επιστημονικός υπεύθυνος για το τμήμα Ψυχολογίας που δημιουργήθηκε στο C.F.E.S σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Rouen. (1989 -91)

Τακτικό μέλος της https://www.elesyth.gr/

Επί σειρά ετών εκπαίδευσα ομάδες στελεχών  σε διάφορες εταιρίες.

Ειδικεύθηκα στη συστημική θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. (Χ. Κατάκη)

Δημιούργησα την anima-net με κύριες δραστηριότητες:

  • Την ομαδική, οικογενειακή και ατομική ψυχοθεραπεία
  • Τη συμβουλευτική παιδιών εφήβων και γονέων
  • Την εφαρμογή διαγνωστικών τεστ
  • Την συνεχή έρευνα σε εναλλακτικές θεραπείες και προσεγγίσεις
  • Την προσιτή ψυχοθεραπεία
  • Τις συνεργασίες με πιστοποιημένους από επαγγελματικές ενώσεις ψυχοθεραπευτές

Το βιογραφικό μου αλλιώς

Δεν μου έλεγαν παραμύθια, δεν άκουγα ιστορίες με δράκους, γοργόνες και μάγκες, δεν είχα τηλεόραση, και έτσι μεγαλώνοντας φαίνεται ότι άρχιζα να ακούω τις ιστορίες των άλλων, να εμβαπτίζομαι σε αυτές, να παθιάζομαι για τις αλλαγές τους, να μιλάω και να ψάχνω ιστορίες αλήθειας.

Οι φίλοι μου κι εγώ θέλαμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Οι φίλοι μου έδιναν εξετάσεις για το Πολυτεχνείο, εγώ απέτυχα παταγωδώς. Οι περισσότεροι φίλοι μου έμειναν εδώ, εγώ έφυγα για το Παρίσι.

Η νέα αφήγηση εκεί ήταν η επιστήμη της ψυχολογίας. Νέα παραμύθια, από την αλλαγή του κόσμου στην αλλαγή του ανθρώπου, στην φροντίδα του συνδεδεμένου με τους άλλους εαυτού, μέχρι τρέλας. Άκουγα ιστορίες και συμμετείχα στα πειράματα, στις ομάδες εργασίας, στην Sainte Anne, στις παρέες και στις αίθουσες της ψυχοθεραπείας. Μέχρι που μια ιστορία ψυχοθεραπείας την πρότεινα για ανάλυση στους δύο καθηγητές μου. Αυτό ήταν το μεταπτυχιακό μου και μια από τις πιο δημιουργικές στιγμές της ζωής μου.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, επέστρεψα στα «επιχειρήματα» λες και ο ελληνικός χώρος με είχε εμποτίσει με αυτά. Μέχρι που ένα γλίστρημα, ένα «λάθος» με γύρισε στην προσωπική αφήγηση και στο δικό μου μονοπάτι της ψυχοθεραπείας. Νέες ιστορίες, νέες χαρές, λύπες, συγκρούσεις, παύσεις και ο συνεχής αγώνας της «επάρκειας» να αναδύεται πολλές φορές μπροστά μου. Ίσως θα έπρεπε να είχα φτάσει νωρίτερα, αλλά όπως λέει και η θεραπεύτριά μου, Χ. Κατάκη, «κάνεις τα πράγματα, όταν είσαι έτοιμος».

Ετοιμάστηκα  μαζί της για να συν-ακούω αφηγήσεις που δεν ήταν βοηθητικές, μέχρι να μεταμορφωθούν σε τέτοιες. Σήμερα με τους θεραπευόμενούς μου συμπάσχω χωρίς να εμβαπτίζομαι στις λέξεις και στις δανεικές αφηγήσεις τους μέχρι το «δάνειό» τους να επιστραφεί, να ξαναγραφτεί και να συνεχίσει αλλιώς.

Είμαι εδώ κι εκεί, μαζί και χώρια. Και όλοι, ψυχοθεραπευτές με τους οποίους συνθεραπεύουμε μαζί, άτομα, ζευγάρια, οικογένειες, ομάδες, να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο φροντιστικών και βοηθητικών αφηγήσεων.

Στο anima-net αλλάζουμε ιστορίες που αφορούν στους σχεσιακούς εαυτούς μας και στους σημαντικούς άλλους.

Τακτικό μέλος της ΕΛΕΣΥΘ www.elesyth.gr

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος 5367 / 9.7.2003