Login

Register

Login

Register

In your Shoes

 

 

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ & ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

 

«Την ώρα που ο λόγος απουσιάζει… Η απελευθέρωση συναισθημάτων κ φαντασίας οργιάζει…Η Ομάδα γίνεται ο καθρέφτης σου… Κ έτσι απλά έρχεσαι αντιμέτωπος με τους φόβους σου κ με τις πόρτες που σε περιμένουν να τους ξεπεράσεις.. Η ενσυναίσθηση κυριαρχεί…» – Despina, Athens

«Η επαφή με το σώμα μας,η ίσθηση της αφής με τους γύρω μας,η επικοινωνία με το βλέμμα..Η αφήγηση μιας ιστορίας με την φαντασία την ονειροπόλα μας ταξιδεύει μακριά και αθόρυβα. Γινόμαστε αληθινοί, δίνει προοπτική στην ύπαρξη μας!!!Βλέπω,πιάνω,ακουμπώ,μυρίζω,αφουγκράζομαι,ζω!» George, Athens

«I can’t recommend this highly enough – Everyone would benefit in some way from taking part in this workshop/exercises. I was new and didn’t know what to expect, but that was the beauty of it, i went with an open mind and was happy to go with the FLOW – Ria has an amazing energy and will welcome anyone to get involved.» – Chris, London

 

To «In Your Shoes» προσφέρει μια ολιστική και αυθεντική εμπειρία με τη μορφή δύωρων βιωματικών σεμιναρίων βασισμένων πάνω στη δημιουργική κίνηση και έκφραση μέσω του σώματος. Στόχοι είναι να διερευνήσετε εάν η ελεύθερη δημιουργική κίνηση και σωματική έκφραση είναι κάτι που λείπει από την καθημερινότητά σας και το οποίο μπορεί να παρέχει θεραπευτικά ή ευεργετικά οφέλη. Επίσης θέλουμε να αναδείξουμε τη δυναμική της χρήσης του σώματός και της μη λεκτικής επικοινωνίας και τον τρόπο που επιδρούν θεραπευτικά στη συναισθηματική μας κατάσταση. Το Ιn Your Shoes δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και με διαφορετικές δεξιότητες να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους μέσω της ελεύθερης κίνησης, να αποκτήσουν μεγαλύτερη συνειδητότητα πάνω στη σχέση “νου-σώματος” και να προσεγγίσουν τον άλλο σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

 

Τα σεμινάρια

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν τη μίξη ασκήσεων και τεχνικών βασισμένων στη Χοροθεραπεία/Θεραπεία μέσω της κίνησης και του χορού (mirroring, guided imagery, etc.), το Σωματικό Θέατρο/Χοροθέατρο (open floor movement), την Αυθεντική Κίνηση (authentic movement) και Αυτοσχεδιασμό (contact improvisation) και δανείζονται στοιχεία από τις υπόλοιπες θεραπείες μέσω τέχνης/εναλλακτικές θεραπείες (Πρωτόγονη Έκφραση, Μουσικοθεραπεία, Δραματοθεραπεία, Εικαστική θεραπεία, Παιγνιοθεραπεία) και μορφές χορού βασισμένες στο διαλογισμό (5 Rythms, Biodanza, Butoh) που εστιάζουν την προσοχή στην αναπνοή. Επίσης καθ’όλη τη διάρκεια χρησιμοποιούνται εργαλεία από την προσέγγιση  Mindfulness Based Stress Reduction (τεχνική διαλογισμού προερχόμενη από τη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία) ώστε να αυξήσουμε τη χαλάρωση και την αυτοσυγκέντρωση στο “εδώ και τώρα” και να διερευνήσουμε την επίδραση που έχουν οι σκέψεις και τα συναισθηματά μας στις σωματικές μας αισθήσεις και κινητική συμπεριφορά του σώματος.

Το περιεχόμενο των ασκήσεων σχετίζεται με οτιδήποτε αφορά σε καταστάσεις όπως: αναπνοή, παύση, κίνηση-ακινησία, επανάληψη, άγγιγμα, τη χρήση αντικειμένων, τη ζωγραφική, το role play, συνδυασμούς όλων αυτών και πολλά ακόμα. Οι κινήσεις που προτείνονται είναι προσιτές και βασισμένες κυρίως στο συμβολισμό και την καθοδηγούμενη φαντασίωση ώστε να αφυπνίσουμε και να οξύνουμε τις σωματικές μας αισθήσεις και να αντιληφθούμε συναισθήματα και εικόνες όπως μας τις ανακινεί η μνήμη και η κίνηση του σώματος. Μέσα σε ένα ζεστό και ασφαλές πλαίσιο, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν έναν διάλογο με την κίνηση τους, να αρχίσουν να  προσδίδουν το δικό τους νόημα στην κίνηση τους, διοχετεύοντας σκέψεις, συναισθήματα και επιθυμίες στο σωματικό τους επίπεδο και επικοινωνόντας μέσω αυτού και της μη λεκτικής επικοινωνίας.

 

Σε ποιους απευθύνονται

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν σωματικά και σε σύνολο με τις αισθήσεις τους, με πρακτικές δημιουργικής κίνησης, σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού. Αφορά εξίσου αρχάριους που θέλουν να ερευνήσουν τη σωματικότητα ως μέσο συνάντησης, δημιουργίας, παιχνιδιού, έκφρασης καθώς και ανθρώπους με κάποια εμπειρία στις παραστατικές τέχνες (ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, εικαστικούς, σκηνοθέτες).

 

Συνοπτικά οι στόχοι μας είναι:

 • Να αυξήσουμε τη σωματική μας επίγνωση και προσοχή.
 • Να εκφραστούμε μέσω της ελεύθερης δημιουργικής κίνησης
 • Να βελτιώσουμε την αυτοπεποίθηση μας και την εικόνα του σώματος
 • Να οξύνουμε τη φαντασία και δημιουργικότητά μας
 • Να βελτιώσουμε το αίσθημα της ενσυναίσθησης (‘‘to be in your shoes’’) και εμπιστοσύνης στην αλληλεπίδραση μας με τους άλλους.
 • Να αντλήσουμε μιαν αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης, να αποβάλλουμε το άγχος και να αυξήσουμε την ενεργητικότητά μας.
 • Να βελτιώσουμε την κίνηση και στάση του σώματος
 • Να φροντίσουμε παραμελημένα ή ”μπλοκαρισμένα” σημεία/μέρη του σώματος.
 • Να μάθουμε να αναγνωρίζουμε και να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις επιπτώσεις δυσάρεστων/δύσκολων καταστάσεων στο σώμα μας.
 • Να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας μέσα από την κίνηση, να ανακαλύψουμε νέες δυνατότητές του και να εξελιχθούμε
 • Να γελάσουμε και να το απολαύσουμε