Κατάθλιψη
«Ανήμπορος/η να σηκωθώ από το κρεβάτι κάθε πρωί και να αντικρύσω τη μέρα. Το φαγητό μοιάζει άνοστο. Ο ήλιος μου τυφλώνει τα μάτια. Νιώθω σαν να βυθίζομαι σε ένα τεράστιο κύμα μελαγχολίας ολοένα και περισσότερο. Δεν αντλώ πλέον ικανοποίηση από χόμπι, οικογένεια, φίλους. Βρίσκομαι σε αδιέξοδο. Τίποτα δεν έχει νόημα πια…»

Φοβία
«Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω δημόσιες τουαλέτες, σίγουρα θα αρρωστήσω. Αποφεύγω τη σεξουαλική επαφή για να αποφύγω τα μικρόβια. Μένω κυρίως μέσα στο σπίτι και δεν προσκαλώ κόσμο παρά σπάνια. Πάντοτε προτού φάω νιώθω ναυτία και τάση για εμετό, γιατί δεν είμαι σίγουρος/η, ότι έπλυνα αρκετά τα λαχανικά. Όταν κυκλοφορώ σε εξωτερικό χώρο, καλύπτω πάντα το στόμα μου. Και μόνο στην ιδέα μιας πιθανής ασθένειας με πιάνει τρόμος…»
Δυσκολίες στη Σχέση μου
«Δεν ακούς τις ανάγκες μου και δεν με καταλαβαίνεις. Νιώθω αόρατη/ος, με αγνοείς. Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μου, φοβάμαι, ότι με απατάς. Έχουμε απομακρυνθεί, δεν κάνουμε τίποτα το διασκεδαστικό πια. Νιώθω σαν να υπάρχει ένας τεράστιος τοίχος ανάμεσά μας και είμαστε σαν ξένοι…»

Άγχος και Aνησυχία
«Αισθάνομαι ένα κόμπο στο στομάχι. Το μυαλό μου δεν είναι καθαρό. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου. Νιώθω ψυχική εξάντληση. Δεν έχω δύναμη, σιγουριά και ενθουσιασμό. Η διάθεσή μου αλλάζει συνέχεια. Φοβάμαι ότι κάτι θα μου τύχει και δεν θα μπορέσω να αντιδράσω. Ανησυχώ για το μέλλον…»
Ψυχολογική Πίεση
«Νιώθω συνεχώς στα άκρα. Έχω αϋπνίες, τρεμούλες, πόνους στο στομάχι. Ούτε τη συντροφιά των φίλων μου αντέχω, ούτε να μένω μόνος/η. Ξεσπάω συχνά σε κλάματα ή φωνές. Αναβάλλω καθήκοντα και υποχρεώσεις. Αποφεύγω τον/την σύζυγό μου. Συχνά θα κάνω αρνητικές σκέψεις για τους άλλους, είμαι ευερέθιστος/η και κυκλοθυμικος/ή.»

Τραύμα Ψυχής
«Ο πατέρας μου με κακοποιούσε σωματικά, όταν ήμουν παιδί. Έπινε και χτυπούσε εμένα και τη μητέρα μου. Φοβόμουν, κρυβόμουν στο δωμάτιό μου, ευχόμουν να σταματήσει, μερικές φορές προσευχόμουν να πεθάνει. Σήμερα, είμαι μόνος/η και αποφεύγω να έχω κοινωνικές σχέσεις. Πιστεύω, πως όλοι θέλουν να με ξεγελάσουν και να με εκμεταλλευτούν. Βλέπω συχνά εφιάλτες. Πολλές φορές έχω ξεσπάσματα θυμού μπροστά σε συναδέλφους…»
Πανικό
«Τι μου συμβαίνει; Γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω; Το στήθος μου σφίγγεται, η καρδιά μου φτερουγίζει, τα αυτιά μου βουίζουν, ζαλίζομαι, όλα γυρνάνε, θα λιποθυμήσω! Γιατί όλοι οι άλλοι φαίνονται καλά; Πού βρίσκεται η έξοδος;… πρέπει να φύγω, να τρέξω, να πάρω καθαρό αέρα!…» Ο πανικός μου μιλάει, μιλήστε μας γι΄αυτόν.
... ότι έχω εμμονές
«Κάθε πρωί πλένω τα δόντια μου τρεις φορές. Τα χέρια μου τα πλένω τρεις φορές ανά μία ώρα, πολύ καλά και προσεκτικά. Κάνω μπάνιο τρεις φορές την μέρα. Ξέρω, ότι δεν είναι φυσιολογική η συμπεριφορά μου, όμως δεν μπορώ να σταματήσω. Θέλω όλα μου τα αντικείμενα σε τάξη και σειρά. Θέλω το σπίτι να είναι πάντα καθαρό. Με πιάνει πανικός όταν μεταβληθεί το πρόγραμμά μου. Λυπάμαι και ντρέπομαι που φέρομαι έτσι…»

Εθισμένος/η
«Δεν μπορώ χωρίς αυτό. Με χαλαρώνει, μου δημιουργεί αισθήματα ευφορίας και σταματάω να σκέφτομαι. Αποφεύγω να συζητήσω με την οικογένεια μου και τους λέω ψέματα, ότι χρειάζομαι χρήματα για τα βιβλία της σχολής. Εξάλλου δεν τους νοιάζει, αν είμαι καλά. Είναι τόσο απασχολημένοι, που δεν ασχολούνται ποτέ μαζί μου. Έχω τους φίλους μου, αυτοί με καταλαβαίνουν και ξέρουν πάντα τι έχω ανάγκη…»