ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟΣ

ΘΕΑΝΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Η Κωνσταντίνα Θεοδώρου είναι λογοθεραπεύτρια και εργοθεραπεύτρια απόφοιτη του Queen Margaret University της Σκωτίας και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αθήνας αντίστοιχα. Η ερευνητική διπλωματική της εργασία στον τομέα της λογοθεραπείας αφορά την Άνοια τύπου Αλτσχάιμερ και τον σημασιολογικό συσχετισμό, για την οποία συνεργάστηκε με την Εταιρεία Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Βόλου. Η βιβλιογραφική διπλωματική της εργασία στον τομέα της εργοθεραπείας αφορά την πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

Έχει μετεκπαιδευτεί μεταξύ άλλων στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθήνας, στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Ανάπηρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΑΠ) και στο Ιατροπαιδαγωγικό Τμήμα του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής στην Αθήνα. Έχει διατελέσει εισηγήτρια σε σεμινάρια και έχει επιμεληθεί επιστημονικά το βιβλίο ‘Οδηγός για το σύνδρομο Αsperger’ του Christopher Gillberg – εκδόσεις Συμμετρία.

Είναι συνεργάτης και μέλος της διεπιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Ελλήνων Ενηλίκων με Αυτισμό, Σύνδρομο Asperger και Υψηλής Λειτουργικότητας Αυτισμό, καθώς και μέλος του Health Professions Council UK και του World Ferederation of Occupational Therapists.