ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΑΜΟΥΛΙΑΝΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

 

ΘΕΑΝΩ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η Θεανώ Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στο Βόλο το 1960.

Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος Παιδαγωγικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Paris 8 της Γαλλίας. Η μεταπτυχιακή της εργασία έχει θέμα την δυσλεξία και τις δυσκολίες, που μπορεί να προκαλέσει στην εδραίωση της παιδαγωγικής σχέσης μεταξύ παιδαγωγού και δυσλεξικού μαθητού.

Είναι απόφοιτος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Superieur III, Cour moderne option traduction).

Έχει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση παιδιών και εφήβων σε ξένες γλώσσες.
Εργάσθηκε σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες σε διάφορες θέσεις ευθύνης και εκπαίδευσε στελέχη σε θέματα επικοινωνίας.

Πιστοποιημένη σύμβουλος της μεθόδου Davis® για την αγωγή δυσλεξίας και άλλων μαθησιακών δυσκολιών, όπως διαταραχής ελλειμματικής προσοχής, υπερκινητικότητας, δυσαριθμησίας, δυσγραφίας και δυσπραξίας. Η αγωγή Διόρθωση της Δυσλεξίας Davis® είναι ένα διαφορετικό και ξεχωριστό πρόγραμμα.

Οργανώνει ανοικτές ομιλίες και συζητήσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς για την αγωγή δυσλεξίας με την μέθοδο Davis®.

 

Από τον Οκτώβριο του 2012 παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα The Davis Autism Approach προκειμένου να πιστοποιηθεί ως σύμβουλος Davis για τον Αυτισμό.

 

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 συμμετέχει στην εκπόνηση προγράμματος με το όνομα "INFINITUS – knowledge sharing in dyslexia teaching" στο πλαίσιο του Erasmus+ και θέμα την συνεργασία διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών για την καινοτομία και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών στην εκπαίδευση δυσλεκτικών μαθητών παιδιών ή/και ενηλίκων.

 

Είναι μέλος της Διεθνούς Ενωσης Δυσλεξίας Davis


Οι επαγγελματικές υπηρεσίες που φέρουν την επωνυμία Davis® ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ DAVIS®, ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ DAVIS® και ΑΓΩΓΗ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ DAVIS® μπορούν να παρέχονται από άτομα που έχουν εκπαιδευτεί και έχουν την άδεια από την 
Διεθνή Ένωση Δυσλεξίας Davis.

www.dyslexiagift.gr