Παιδαγωγικές τεχνικές και δεξιότητες για εκπαιδευτικούς

 

Κάθε μέρα στη σχολική κοινότητα προκύπτουν πολυποίκιλα θέματα και πολυδιάστατα προβλήματα. Ο εκπαιδευτικός καλείται να αντιμετωπίσει διαφορετικές και απαιτητικές καταστάσεις με τους μαθητές του, τους συναδέλφους του, τους γονείς.

Βασικοί στόχοι του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι η προσωπική ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού και η ανάδειξη του συμβουλευτικού του ρόλου, με την ενίσχυση των δεξιοτήτων συμβουλευτικής και τον εμπλουτισμό των εκπαιδευτικών τεχνικών που ήδη διαθέτει, ώστε να ανταπεξέρχεται αποτελεσματικά στις συνεχώς αυξανόμενες καθημερινές απαιτήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει στον χώρο του σχολείου.

 

Πού απευθύνεται:

Σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, που επιθυμούν να ενισχύσουν τις παιδαγωγικές τους τεχνικές και δεξιότητες και να γνωρίσουν εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης προβληματικών καταστάσεων.  

 

Βασικοί θεματικοί άξονες:

Το σεμινάριο χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος θα εξοικειωθούμε με τις έννοιες της συμβουλευτικής στο πλαίσιο της συστημικής προσέγγισης και στο δεύτερο μέρος θα επεξεργαστούμε βιωματικά συγκεκριμένες τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν στο σχολικό περιβάλλον. Στη συγκεκριμένη ενότητα θα υπάρχει δυνατότητα να εφαρμόσουμε τις τεχνικές σχολικής συστημικής συμβουλευτικής σε δικά σας περιστατικά, ώστε να τις δοκιμάσετε βιωματικά.

 

Στόχοι:

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν βασικές γνώσεις συμβουλευτικής και θα μπορούν να εφαρμόσουν συγκεκριμένες τεχνικές αποτελεσματικής αντιμετώπισης προβληματικών συμπεριφορών.

Με δυο λόγια, θα γνωρίσουν εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να διαχειρίζονται περιπτώσεις που τους δυσκολεύουν στην σχολική καθημερινότητα, όπως είναι π.χ. μια επιθετική συμπεριφορά στο σχολικό περιβάλλον ή ένας απρόθυμος μαθητής. Επιπλέον, θα εκπαιδευθούν στο να οριοθετούνται, αλλά παράλληλα και να οριοθετούν τη συμπεριφορά των άλλων.

 

Εισηγητές: Ελίνα Κωνσταντίνου, Ψυχολόγος , Ψυχοθεραπεύτρια

                  Κυριάκος Δαμουλιάνος , Ψυχολόγος , Γλωσσολόγος

 

Ημέρα διεξαγωγής: Σάββατο 25 Απριλίου 2015

 

Διάρκεια: 6 ώρες

 

Ώρες διεξαγωγής: 10:00 π.μ. - 16:00 μ.μ.

 

Χώρος διεξαγωγής: Anima*net, Λ. Βασ. Σοφίας 119 Αθήνα

 

Κόστος συμμετοχής: 25 Ευρώ

 

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε τηλεφωνικώς ή με e-mail μέχρι τις 23/04/2015. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλ.: 211-1195350

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.